Rakott bab brokkolival

Rakott bab brokkolival

Rakott bab brokkolival

Hozzávalók: 1 kg darálthús

1 hagyma, 1 gerezd fokhgyma,  1 babérlevél, pirospaprka, só, bors, ételizesítő.

1 kg zöld vagy sárgabab

1 kg brokkoli

20 dkg rizs

1 nagy doboz tejföl (345g)

Elkészítés: A babot a brokkolival megpároljuk majd egy kivajazott tepsi aljába tesszük, körülberül a felét.

Erre fog kerülni a megpárolt rizs melyre a darálthúsból készült pörkölt kerül. A pörkölthöz egy kis zsiradékon megpároljuk a hagymát a fokhagymával, hozzáadunk 1 babérlevelet és 1 kiskanál pirospaprikát. Ezen megpirítjuk a húst, sóval, borssal, ételizesítővel ízesítjük. Majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük.

Végül egy újabb réteg bab keverék következik,  melyet zárásként meglocsolunk egy kis porkölt levével elkevert tejföllel.

Sütőben megpirítjuk a tetejét 200 fokon 40 perc alatt.(Sütőtől függően.)

Előkészülettel az elkészítési idő : kb. 80 perc

Jó étvágyat!

 

 

A gluténérzékenység, mint átok, vagy áldás? Lehet átok, hiszen annyi mindenre oda kell figyelnünk étkezésünk során, és nem mindegy, hogy mit eszünk, de lehet áldás is, mert sokkal egészségesebben étkezünk a nem gluténmentesen étkező társainktól. A gluténmentes diétára kényszerülők sokszor egy rossz betegségként fogják fel, hogy ők bizony mennyi mindent nem ehetnek, de a receptgyűjteményünkben megmutatjuk, hogy márpedig semmiről sem kell lemondanunk, csak kicsit másképp, más alapanyagokból kell elkészíteni. A gluténmentes diétát komolyan kell venni, és szigorúan be is kell tartani. Egy-egy diétahiba is a gluténérzékenység tüneteinek azonnali megjelenését produkálhatja. Az ételek elkészítése során nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a felhasznált alapanyagok gluténmentesek legyenek.

Ha van egy jó receptje, küldje el nekünk a hello@csilka.hu e-mail címre, és mi közzétesszük az oldalon, ezáltal másokat is segítve a gluténmentes sütés-főzés világában!