Babapiskóta

Babapiskóta

Babapiskóta

Hozzávalók: 3 tojás

7 ek. cukor ez kb 12 dkg, de lehet még kevesebbet annak, aki kevésbé édesen szereti

1 vaníliás cukor

12 ek.  liszt (Ez jelen esetben 6 ek. Mester méz ízű süteményliszt és 6 ek. rizsliszt. Lehet csak sima rizslisztből, lehet 6 ek. rizsliszt és 6 ek. Mester süteményliszt keverékéből)

1 sütőpor

Elkészítés: A tojások fehérjét robotgép segítségével felverjük. Majd hozzáadjuk a cukrokat és tovább verjük. Ezt követően a tojások sárgája kerül bele. Még mindig verjük. Majd a robotgépről átváltunk a fakanálra és óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert liszteket/ lisztet. Ha híg lenne, tehetünk hozzá még lisztet.

Nyomózsákból sütőpapírral bélelt tepsibe formákat nyomunk.

180 fokon 15 percig sütjük.

Az össz elkészítési idő kb. 30 perc.

Jó étvágyat!☺

A gluténérzékenység, mint átok, vagy áldás? Lehet átok, hiszen annyi mindenre oda kell figyelnünk étkezésünk során, és nem mindegy, hogy mit eszünk, de lehet áldás is, mert sokkal egészségesebben étkezünk a nem gluténmentesen étkező társainktól. A gluténmentes diétára kényszerülők sokszor egy rossz betegségként fogják fel, hogy ők bizony mennyi mindent nem ehetnek, de a receptgyűjteményünkben megmutatjuk, hogy márpedig semmiről sem kell lemondanunk, csak kicsit másképp, más alapanyagokból kell elkészíteni. A gluténmentes diétát komolyan kell venni, és szigorúan be is kell tartani. Egy-egy diétahiba is a gluténérzékenység tüneteinek azonnali megjelenését produkálhatja. Az ételek elkészítése során nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a felhasznált alapanyagok gluténmentesek legyenek.

Ha van egy jó receptje, küldje el nekünk a hello@csilka.hu e-mail címre, és mi közzétesszük az oldalon, ezáltal másokat is segítve a gluténmentes sütés-főzés világában!